Tinnitusmaskeerder


Tinnitus of ook wel oorsuizen genoemd is een veelvoorkomende aandoening, het heeft een grote impact op uw leven als u wordt gehinderd door het continue suizen of piepen. De mensen met deze klachten voelen zich niet begrepen omdat het oorsuizen/tinnitus alleen door henzelf wordt waargenomen. Er kunnen conflicten ontstaan in de priv├ę- en werksituatie en verlies aan sociale contacten doordat de overgevoeligheid voor geluid toeneemt. Deze mensen hebben vaak te maken met slaapgebrek, prikkelbaarheid, concentratieverlies en voortdurende spanning.

Als u bij ons een afspraak maakt voor tinnitusklachten gaan wij proberen om de klachten voor u dragelijk te maken. Dit kunnen wij doen door geluidstherapie toe te passen met bijvoorbeeld een hoortoestel of een tinnitusmaskeerder. Een tinnitusmaskeerder is bedoeld om oorsuizen te maskeren. Het apparaat neemt het oorsuizen niet weg maar zorgt dat het minder opvalt tijdens het dragen. Zo kan een maskeerder diverse soorten ruisjes produceren maar zijn er ook toestellen waarin een rustgevend (op maat gemaakt) programma geactiveerd kan worden.

Bij 't Hoorhuys zullen we alles in het werk stellen u weer een stukje rust terug te geven. We zijn gespecialiseerd in tinnitusproblematiek.