Hoorhuys.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Hoortoestel kosten en vergoedingen


De kosten van een hoortoestel zijn afhankelijk van een aantal zaken zoals wensen, behoeften en vergoeding van de zorgverzekeraar.
Als u 35dB verlies of meer heeft aan één of beide oren, komt u bij uw zorgverzekeraar in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding (meestal 75%). Dit moet dan wel door een KNO arts, audiologisch centrum of een triage audicien worden vastgesteld.

U mag vervolgens een hoortoestel uit één van de zorgcategorieën (1 t/m 5) uitproberen. Dit zijn geselecteerde toestellen die door middel van het hoorprotocol zijn vastgelegd en waarop u een vergoeding krijgt.

Bij ’t Hoorhuys heeft u vrije keuze uit verschillende merken en modellen. Uiteraard mag u dit vrijblijvend tot 8 weken uitproberen.

Omdat veel (grote) zorgverzekeraars de kosten steeds verder naar beneden drukken, wordt er vaak gewerkt met een voorkeur zorgverlener, meestal is dit een "prijsvechter". Helaas is bijna altijd de kwaliteit dan ondergeschikt aan de prijs, al doen de reclames u anders geloven. Daarbij is de keuzevrijheid vaak zeer beperkt omdat het zorgcontract dat nou eenmaal niet toelaat.

Wanneer u ervoor kiest om niet naar de voorkeursaudicien van uw zorgverzekeraar te gaan, kan het zijn dat u een lagere vergoeding krijgt. Met een restitutiepolis liggen de zaken iets anders. Dan bent u vrij om te bepalen waar u naar toe gaat en blijft de vergoeding gelijk.

Let op! Uw jaarlijkse eigen risico staat los van de eigen bijdrage op een hoortoestel.
Jaarlijks komen er hoortoestellen op de markt met nieuwe technologie. Gaat uw voorkeur dus uit naar een hooroplossing met de beste en nieuwste techniek, dan komt u normaal gesproken in de private markt terecht. Dit betekent dat u uw hoortoestellen geheel zelf moet betalen.

U heeft echter dan zelf alle keuze en vrijheid om te kiezen wat goed bij u past.
Sommige zorgverzekeraars geven ook een vergoeding op de nieuwste type hoortoestellen. Wij helpen u graag met uw vragen over alle vergoedingen. Door ons grote aanbod van merken en type hoortoestellen, krijgt u altijd een eerlijk advies en heeft u een vrije keuze.

Als het hoortoestel niet wordt vergoed door uw zorgverzekeraar dan kunt u het hoortoestel als aftrekpost bij de belasting opgeven.

Wat kost een hoortoestel?


Het onderstaande overzicht geeft u een inzicht in de prijs/prestatie verhouding.

Basis hoortoestel (eenvoudige techniek)
zorgcategorie 1 t/m 3
€500 - €700
Middenklasse hoortoestel
zorgcategorie 4 & 5
€700 – €1000
Geavanceerd hoortoestel
particuliere aanschaf
€1000 - €1600
Premium hoortoestel (beste techniek)
particuliere aanschaf
€1600 en hoger


Kikkerstraat 3
3171 GH Poortugaal
  (010) 76 50 093
  06 111 423 57
  info@hoorhuys.nl

Volg ons ook via:

Openingstijden

maandaggesloten
dinsdag09:00-17:00 uur
woensdag09:00-17:00 uur
donderdag09:00-17:00 uur
vrijdag09:00-17:00 uur
zaterdag09:00-13:00 uur
zondaggesloten

De winkel ligt op loopafstand van metrostation Poortugaal en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

U bent van harte welkom.