Hoorhuys.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Zwem- & slaapdopjes


Zwemdopjes

Water in de gehoorgang kan leiden tot oorontsteking. Het is daarom verstandig om uw oren te beschermen tegen vocht, chloor en bacteriën.

Met oordopjes kunt u ongestoord genieten van douchen of zwemmen, uw oren blijven beschermd.
Bij ’t Hoorhuys heeft u keuze uit:
 • Duurzame op maat gemaakte zwemdopjes uit het laboratorium. Deze oordopjes zijn gemaakt van huidvriendelijk materiaal en hebben een perfecte pasvorm.
 • Siliconen zwemdopjes van Doc’s proplugs. Deze kant-en-klare zwemdopjes worden veel gebruikt door watersporters en kinderen. Er zijn twee varianten, met en zonder drukfilter.
  Omdat bij Doc’s proplugs een afdruk maken niet nodig is, kunt u bij eventuele oorproblemen de zwemdopjes direct gebruiken.

Slaapdopjes

Werkt u onregelmatige diensten, woont u langs een drukke weg of heeft u een partner die snurkt? Voor dit soort situaties zijn op maat gemaakte slaapdopjes de ideale oplossing. Deze dopjes zijn gemaakt van een zacht siliconen materiaal en zitten heel comfortabel zodat u weer van uw nachtrust kunt genieten.

Wat belangrijk is om te weten
Geluid horen we niet alleen met onze oren, maar eigenlijk met ons hele hoofd en lichaam. Er bestaan twee vormen geluidsdoorgifte namelijk via luchtgeleiding en via beengeleiding (botgeleiding).
1) Luchtgeleiding is wat u hoort via uw oren, Het geluid dat uit de omgeving via het uitwendige oor en het middenoor naar het binnenoor gaat.
2) Geluid via beengeleiding is geluid dat via het schedelbot naar het binnenoor gaat via trillingen. U hoort dus óók geluiden die via trillingen van het bot van de schedel rechtstreeks het binnenoor bereiken. In feite is dit ook de manier waarop u uw eigen stem hoort.

Luchtgeleiding is te voorkomen door gehoorbescherming te nemen die volledig afsluit, zoals slaapoordopjes. Geluid via botgeleiding is niet te voorkomen. Op maat gemaakte slaapdopjes zorgen ervoor dat u dus vrijwel geen geluiden meer opvangt via uw gehoororgaan en ze zijn een stuk aangenamer in gebruik dan welke andere oplossing dan ook. Slaapdopjes zullen omgevingsgeluid dempen, maar het wordt nooit geheel stil. Dat kan praktisch ook niet. De maximale demping die met gehoorbeschermers kan worden bereikt is ongeveer 35 dB(A). Meer is simpelweg niet mogelijk vanwege de geluidsoverdracht via botgeleiding en via de mondholte.

Er bestaan gewoon geen oordoppen die ervoor zorgen dat 'alle' geluiden weg zijn.
Geluid is ook subjectief. Wat voor de één nog acceptabel is, is voor de ander al veel te veel geluid. Vooral met snurkgeluiden kan dat enorm verschillen per persoon. Snurkgeluiden kunnen dan ook enorm verschillen in geluidsterkte. Soms tot wel 100dB. Daar is niets tegen bestand, ook al worden de oren helemaal afgesloten.
De voordelen van slaapdopjes op een rij
 • Extra zacht en comfortabel
 • Dempt geluid
 • Bel, alarm en wekker blijven hoorbaar door botgeleiding
 • Kan de hele nacht gedragen worden
 • Geschikt voor apneu
 • 1 jaar garantie op pasvorm
 • In alle kleuren leverbaar

Audiol®Swim oorsprayWaterafstotend, gaat irritatie van zout- en zwembadwater tegen, voorkomt jeuk en onnodig zwemmersoor op vakantie. SWIM maakt vaak zwemdopjes overbodig in warmere wateren.

LEES MEER


Kikkerstraat 3
3171 GH Poortugaal
  (010) 76 50 093
  06 111 423 57
  info@hoorhuys.nl

Volg ons ook via:

Openingstijden

maandaggesloten
dinsdag09:00-17:00 uur
woensdag09:00-17:00 uur
donderdag09:00-17:00 uur
vrijdag09:00-17:00 uur
zaterdag09:00-13:00 uur
zondaggesloten

De winkel ligt op loopafstand van metrostation Poortugaal en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

U bent van harte welkom.