Hoorhuys.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Tinnitus / Oorsuizen


Tinnitus of ook wel oorsuizen genoemd ontstaat doordat trilharen in het binnenoor beschadigd raken. Soms door ziekte, soms natuurlijk of door blootstelling aan harde geluiden. Tinnitus gaat in zekere mate gepaard met gehoorverlies. Dit kan een licht of zwaar gehoorverlies zijn, dit is alleen door middel van een hoortest vast te stellen.

Tinnitus kan een grote impact hebben op uw leven als u wordt gehinderd door een continue geluid in uw oren of binnenin uw hoofd.

Het geluid wordt geproduceerd door de hersenen en wordt alleen door uzelf waargenomen. U voelt zich daardoor misschien niet begrepen. De mate van de tinnitus bepaalt hoeveel stress, prikkel­baarheid, slaapgebrek of concentratie­verlies u ervaart.

Tinnitusgeluiden kunnen variëren van suizende, piepende, rinkelende en sissende geluiden. Het kan gaan om een hoge toon of laag geluid in één of beide oren. Het geluid kan zacht of luid zijn en continu of incidenteel aanwezig. U kunt zelfs een overgevoeligheid voor geluid ervaren waardoor ieder geluid al snel te hard voor u is. Dit wordt ook wel hyperacusis genoemd.
Wat kunnen wij voor u doen
Als u bij ons een afspraak maakt voor tinnitusklachten gaan wij u proberen te helpen door allereerst te onderzoeken of de klachten gepaard gaan met gehoorverlies. Dit doen wij door een vrijblijvende hoortest.

Naast de hoortest kunnen wij geluidstherapie toepassen met bijvoorbeeld een hoortoestel of een ruismaskeerder. Een ruismaskeerder is bedoeld om oorsuizen te maskeren. Het apparaat neemt het oorsuizen niet weg maar zorgt dat u minder last heeft van de klachten. Zo kan een ruismaskeerder diverse soorten ruisjes produceren waarin een rustgevend (op maat gemaakt) programma geactiveerd kan worden.
Hoortoestellen kunnen een bijkomend positief effect hebben op de mate waarin u de tinnitus ervaart. Doordat geluiden door het hoortoestel versterkt worden, verdwijnt de tinnitus meer naar de achtergrond.

Door een vrijblijvende hoortest en het eventueel uitproberen van een hoortoestel, kunt u zelf bepalen of u de tinnitus als minder storend ervaart.

Wacht niet langer en maak vrijblijvend een afspraak met ons

010-76 50 093Kikkerstraat 3
3171 GH Poortugaal
  (010) 76 50 093
  06 111 423 57
  info@hoorhuys.nl

Volg ons ook via:

Openingstijden

maandaggesloten
dinsdag09:00-17:00 uur
woensdag09:00-17:00 uur
donderdag09:00-17:00 uur
vrijdag09:00-17:00 uur
zaterdag09:00-13:00 uur
zondaggesloten

De winkel ligt op loopafstand van metrostation Poortugaal en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

U bent van harte welkom.